Safe selfie academy

Teamet

Image

Caroline Engvall

Huvudlärare och initiativtagare

Caroline Engvall är författare, föreläsare och journalist specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Hon har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, såväl fackböcker som spänningsromaner och den hyllade barnboksserien ”Nollan och nätet”. Hon driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer.
Hon är 2018 års Elise Lindqvist-pristagare, 2021 års Karin Söder-pristagare och Årets modiga Mama. Caroline har pratat för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation. Caroline Engvall är Safe selfie academys huvudlärare, med fokus på barns utsatthet online.

Image

Jana De Geer

Ansvarig för juridiska frågor

Jana De Geer är tidigare polis som närmast arbetat på Människohandelssektionen i Stockholm, riktat mot prostitution och alla typer av exploatering genom människohandel. Jana har där fungerat i rollen som utredare, förundersökningsledare samt chef för grupp och sektion. Hon har en hög kompetens gällande det praktiska polisarbetet och juridiken avseende detta komplexa brottsområde och har som polis bidragit både internt och externt med kompetenshöjande insatser. I sitt arbete har Jana mött många unga som utsatts för kommersiell sexuell exploatering och grooming på nätet och hon ser att det finns en stor brottsförebyggande potential i att vi i vuxenvärlden blir mer närvarande kring våra barn och ungas liv på internet.

Image

Virena Lyckegård

Inspiration och rörelse

Virena Lyckegård är bland annat känd som ”Spider” från tv-programmet Gladiatorerna och har en omväxlande idrottsbakgrund. Hon har spelat fotboll i sexton år och har efter det sysslat med klättring, mountainbike, kitesurf och vågsurf. Virena jobbar också som uppsökande ungdomskonsulent och kommer att dela med sig av hur hon möter unga i sin vardag kring frågor och kommentarer om vad som händer på nätet. Hon kommer att inspirera till rörelse och bus under Safe selfie academy-dagen.

Image

Teija Bervokk

Bemötande av kompisar i kris

Teija Bervokk är före detta elitidrottare och certifierad Kommunikolog med speciell kunskap kring bemötande i teori och praktik. På Safe selfie academy föreläser Teija på temat ”gränskompetens”, om hur elever kan möta andra elever i utsatthet. Vilka signaler ska jag vara uppmärksam på? Hur kan jag lyssna på min kompis - och hur tar jag vara på det jag får höra?

Vill du veta mer?

Kontakta Safe selfie academy